Varis Resimleri (Tedavi Görüntüleri)

Varis Resimleri

Alanında uzmanlaşmış ve yeni teknik ve teknolojilerin yardımıyla da hastalara en konforlu ve başarılı tedavileri uygulamakta olan, kalp ve damar cerrahisi uzmanları olarak, sizlere bu sayfada varis hastalığı ile ilgili merak ettiğiniz her konuda cevaplar vereceğiz, sizleri aydınlatacağız.

Ben Op. Dr. Orhan Coşkun ve diğer uzman doktor arkadaşlarım, sizler tarafından gelen soruları dikkatle inceliyoruz ve sizlerin sorularını özenle cevaplıyoruz.

Bu yazımızda, öncelikle en çok sorulan sorulardan birine cevap vererek başlayalım ve görsellerle de bu cevapları daha da güçlendirelim :

Cilt Üzerinden Görünüm
Konumuza ilk olarak hastalığın çeşitlerini anlatarak ve dışarıdan bakıldığında nasıl görüneceğini ele alarak başlamak istiyorum.

Biliyorsunuz ki, kılcal, orta ve kalın olmak üzere 3 grupta toplanmaktadır. Kılcal damar bacaklara, yüz bölgesinde sık görülen ciddi tehlikesi olmayan en küçük varisler diyebiliriz. Orta ve kalın (varikoz venler) ise, artık bu hastalığın iyice riskli hale geldiğini, ilerlediğini göstermekte ve tedavi olmak için acele etmemiz gerektiğini bize söylemektedir.

Dilerseniz kılcal, orta ve kalın venlerin genel görünümlerine bir göz atalım. Böylece, tam olarak neyden bahsettiğimizi de daha iyi anlatmış oluruz.

BÜYÜK BOY GÖRMEK İÇİN RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ.

Kılcal Damar Orta Boy İleri Derece

Tedavi Görüntüleri
Yukarıdaki resimlere baktığınızda hastalığın gizli kalma ihtimali olmadığını anlarsınız. Genelde insanlar ameliyat korkusu nedeniyle mümkün mertebe doktordan uzak durmaktadır. Fakat günümüzde operasyonlar sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede ameliyatsız yöntemlerle edilebilmektedir. Çalışmakta olduğum, IDEA Kliniklerden örnek verecek olursak, biz tüm damar genişlemesi hastalarında ameliyatsız yöntemler uyguluyoruz. Bunun için cilt üzerinden uygulanan Lazer ve Radyo Frekans ile kılcal damarlar iyileştirilmektedir. Orta ve kalın venler için de Köpük ve Skleroterapi kullanılmaktadır.

Kılcal Damar İçi Kalın Damar Köpük Cilt Üzerinden

Tedavi Edilmemesi Halinde Sonuç Korkunç
İlk başlarda sadece estetik yönden kötü görünüm olan varis hastalığının basit şikayetleri olabilmektedir. Bu nedenle tedavisi ertelenmekte ve sürekli ilerlemesine davetiye çıkarılmaktadır. Fakat bu ilerleme bir yere kadar devam etmekte olup, şiddetli ağrı ve kramplara müteakip  kanamalar meydana gelmektedir. Bu kanamalar bacaklarda iyileşmesi güç yaraların açılmasına neden olmaktadır. Varis ülseri dediğimiz bu durum insanların acı çekmesinin yanı sıra yürüme sıkıntısına da neden olup, ömrünüzün kalan kısmını yatarak geçirebilirsiniz. Bunun için Idea Kliniklerinde PRP uygulanmakta olup, dilerseniz hastalığın görsellerine bakarak da elde edilen başarılı sonuçları görebilirsiniz.

Bacak Yarası Varis Yarası PRP

Öncesi Sonrası Görüntüler Yayınlayamıyoruz (YASAK)
Gönül isterdi ki, sizlere sağlığına kavuşturduğumuz bir kaç hastamızın öncesi ve sonrası hallerini gösterelim, maalesef Sağlık Bakanlığı’nın bu yönde aldığı karar ile öncesi – sonrası görüntüsü yayınlamak yasaklanmıştır.

Hastalar Ne Yapmalı?
Sizlere bilgiler ve fotoğraflarla, hastalığı ve evrelerini özetlemeye çalıştım. Şimdi sizden ricam, 5-10 dakika ayakta bekledikten sonra özellikle kalçadan bacaklara kadar olan kısıma dikkatlice bakmanızı rica ediyorum. Damarlarda cilt dışına taşma, morluk gibi durumlar olup olmadığını, kendi kendinizi muayene ederek görebilirsiniz. Aynı şekilde akşamları ortaya çıkan bacak ağrısı, kramp, kaşıntı gibi durumlarda yine hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır. Eğer bu gibi şikayetleriniz varsa da mutlaka dikkate almalı ve bir uzman doktora başvurmalısınız.

Bu Alanda Uzman Doktorlara Muayene Olmalısınız
Yukarıdaki belirtilerden bir ya da bir kaçını yaşıyorsanız mutlaka bir kalp damar cerrahi uzmanı tarafından muayene edilmelisiniz. Kalp damar cerrahlarından sadece varislerin tedavisiyle ilgilenen uzmanlara fleboloji uzmanı ya da diğer deyimle flebolog denir. İdea Klinikleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şubelerinde fleboloji uzmanı bulunmaktadır, ücretsiz muayene imkanı sunmaktadır aynı zamanda SGK lı hastalara % 50 indirim uygulanmaktadır.

Mutlaka Tedavi Olmak Gerekir
Yazımın son cümlelerinde her zaman yaptığım gibi geç kalmadan tedavi olmanızı önereceğim. Varisleriniz yukardakiler gibi olsa da, daha hafif olsa da, çok daha ileri de olsa fark etmez tüm varislerin tedavisi yapılabilir. Farklı yöntemlerle her varisi tedavi edebiliyoruz.
Ayrı sayfalarda ayrıntılı ele alınan yöntemlerimiz
Lazer
Radyo frekans
EVLA (endo venöz lazer ablasyonu)
EVRFA (endo venöz radyo frekans ablasyonu)
Skleroterapi
Mikro skleroterapi
Köpük tedavisi

30 Yorum

  1. Merhaba ben 52 yasindayim ilk amaliyatimi 26 sene once oldum ikinciyi 10 sene once oldum yaklasik iki yildir bacagimda resimdeki gibi yaralar war gittigim doktorlar tekrar amaliyat diyor fakat yaraya baticon tedavisi weriliyor napmam gerekiyor
    Op. Dr. Nihat AYDIN
    Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Durumunuzda oldukça ciddidir.Sizi muayene etmeden hakkınızda yorum yazmak mümkün değildir.

  2. Merhaba benim sorum benim baldirlarimda acima hissi var ve biraz da sismis hissediyorum baldirimin sag tarafindaki damarlar baya yesil meydana cikmis ve kucuk varislerde var diz kapagimin arka tarafinda dizlerimde halsizlik oluyor ama ben yorgunluk demistim hangi doktors basvurmaliyim.tesekkurler
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Kalp damar cerrahi uzmanına müracaat edebilirsiniz

  3. Benim bacaklarımda çatlaklar var acaba onlar varise çevirırmi yoksa benmi yanlış biliyorum onlar varismi bazı yerlerd yesil damarlar çıkmış
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Çatlak oldukça farklı bir olay ama muayene olmanız sanırım bu sıkıntıyı giderir.bizim kliniğimizde ücretsiz muayene olabilirsiniz.

  4. merhaba hocam benim sol bacağımda dizden aşağıya doğru varis oluştu. dopler çektirdim valsalva ve reflü yokmuş. ultrason sonucu yanlış olabilirmi çünkü belirgin varis var yoksa damarda kaçak olmadan da varis gelişebiliyor mu? bunun tedavisi nasıl olur?
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Kliniğimize müracaatınızda sizi ameliyatsız köpük ve rf ile tedavi yaparız.

  5. merhaba ben 31 yaşındayım ve 13 yaşından beri varislerim var.ağrım hiç olmadı ama görüntü olarak çok rahatsız edici kalın kalın kıvrık damarlar var.sadece sol bacağımdaydı şimdi sağ bacağımda da çıkmaya başladı,ameliyattan çok korktuğumdan hiç doktora da gitmedim.acaba bu denli büyük damarlara rağmen bu hastalıktan kurtulabilir miyim?teşekkürler.
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Elbette kurtulabilirsiniz.Varisiniz hangi boyutta olursa olsun yeterki tedavi edilebilir olsun ameliyatsız (köpük,radiofrekans,laser,..gibi)yöntemlerle tedavinizi yapabiliriz.

  6. hocam 7yaşında kızım var onunda benım gıbı damarları çok belirgin yeşil yeşil galiba bırazda ırsi
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Kızınız durumunu görmek gerekir çünkü o yaşta varis beklemeyiz.

  7. hocam benım 2bacagımda ve ayagımda aşırı derecede varis var çorapsız gezemıyorum oderece birde yüzde elde gögüs bölgeside çok belırgın damarlarım bunları yok olma şansı yokmu
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Elbette var çaresiz bir dert değil.Sadece kliniğimize müracaat ediz yeter.

  8. mehmetdemir-karabük

    Merhabalar 48 yaşındayım devlet memuruyum yani ayakta fazla kalmıyorum dizimin üzerine oturduğum zaman ağrı oluyordu birde bacağımda hafif ödem oluşmuştu ortapedi uzmanı ilaç verip gönderdi film falan çekmedi kalp damar uzmanına gittim dobler çektirdi doblerde Valsalva ile sol sefnofemoral bileşkede grede 1 reflü akım izlenmiştir.sonucuna göre bana kilotlu variz çorabı ve Doxrum ilacı önerdi 6 ay kullanacaksın dedi.Fakat şu anda ağrı ve ödem yok ilaca başlamam gerekiyormu yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla teşekkür ediyorum.
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Bahsettiğiniz kadar reflü çoğu insanda vardır.Bence ilaca ihtiyacınız yoktur.

  9. fiyatlarla ilgili bilgi almak istiyorum
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 200-4000TL.aralığındadır SGK lı hastalara %50 indirim yapılmaktadır.

  10. selam arkadaşimin sol dizalti varizleri var agri cekiyor teşisi kendisinin söyledigine göre amayat olamiyor tehlike arz ediyormuş doktor corap ilac vermiş kendisi iş icabi ayakta calişmasi gerekiyor fotgraflardan birine cok uyuyor nasil bir yol tavsiyeedersiniz saygiarimla.
    Op. Dr. Orhan Coşkun
    Öncelikle hastanızı görmemiz gerekir.Görmeden birşey söylemek doğru olmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir